torsdag 8 november 2012

Lillemans underhållning

När vi var på Gekås och shoppade köpte jag en speldosa speciellt tänkt till att ha nu under graviditeten för att spela för magen.
Så varje dag får Lilleman utstå plingandet från Maria (ja, på en lapp på nyckelpigan står det att den heter så).  Ibland börjar han sparka när han hör den och ibland slutar han. När han slutar sparka är det säkert för att han stoppar in fingrarna i öronen för att slippa höra ;-)
Enligt vissa kan bebisar känna igen sådana ljud som de hört i magen när de sedan finns på utsida. Tänkte att jag i alla fall skulle testa det...

Jag har också funderingar på att köpa en bola. Vet dock inte om de funkar heller, men jag tycker de är fina. Speciellt den här. Någon som har erfarenhet av både bola och speldosa?

21 kommentarer:

  1. Jag köpte en bola men precis som du var jag hemma hela graviditeten och kände att den mest var i vägen när jag satt eller låg och gick gjorde jag inte så mycket. Om man jobbar och rör på sig mer så tror jag den kanske fyller sin "funktion" lite mer.

    SvaraRadera
  2. Vad fina ni är du och magen!

    SvaraRadera
  3. Bola funkar, haft den på mej sen v 20 tillofrån, nu när han ä så stor så "känns" det att han känner igen o gillar plinget, supermysigt! Rekomenderar ja starkt!

    SvaraRadera
  4. Såg du att dom har änglavingar man kan köpa till och sätta på? Tänkte genast att det kanske kunde vara en fin tanke att Dutt får vara med på ett hörn ;-) Det kanske känns helt fel för dig, var nog inte deras tanke heller kanske, men det slog mig bara... symbolisk tanke...

    Anna i gbg...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag missat. Det måste jag kolla!

      Radera
  5. Köpte en bola men den var mest i vägen och låg mest i smyckeskrinet. Speldosa köpte vi också fast en räv från IKEA och nu när lillpluttan vid 6 veckors ålder blir ledsen så spelar vi den och så tystnar hon faktiskt och börjar le lite försiktigt så jag antar att hon känner igen ljudet :) Jättemysigt!!

    SvaraRadera
  6. Med vår lilla stora körde vi hårt med speldosa (även om vi av naturliga skäl inte kunde börja förrän vi fick honom) och det funkar toppen:-) Med den andra har det inte blivit så, han hänger mest med. Tyvärr:-) Jag tror att allt som man gör som liksom förbereder en för bebis är bra.
    För mig har det dock inte spelat någon roll om jag ens burit barnet eller ej, båda känns lika nöjda och trygga, så jag personligen tror mest att det har betydelse för er som föräldrar, vilket ju är jätteviktigt (men jag tror alltså att barnet känner igen utanför vad det hörde i magen, men jag har svårt att se vilken betydelse det skulle ha för barnet).

    SvaraRadera
  7. Jag bokmärker din blogg och återkommer när jag har mer tid. Väntar också en liten i februari, efter vissa vedermödor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen hit och grattis till din graviditet!

      Radera
  8. Jag hade en dola, exakt en sån med fötter. Tyckte det var mysigy att den pinglade för bebisen. När bebisen väl var ute hängde jag den i vagnens liggdrl så den plingade lite när man körde vagnen. Han älskade att åka i sin vagn, sen det berodde på pinglan eller inte... Prova aldrig speldosa utanpå magen.

    SvaraRadera
  9. Bola skulle det stå...

    SvaraRadera
  10. Blir bara fel... Skulle stå jag provade aldrig speldosa utanpå magen så det har jag ingen efrarenhet av. Anonym för tredje gången...

    SvaraRadera
  11. Underbar bild, så söt mage och leksak!!! Miraklet kommer få det bästa, ha de bästa föräldrarna!!! Kram

    SvaraRadera
  12. Väntar min första och har köpt en bola. Använder den mest när jag är privat och har den hängt den i min Thomas Sabo kedja.

    SvaraRadera
  13. Varje kväll under min graviditet sjöng jag "Som stjärnor små" för lilleman i magen. När han kom ut somnade han bums av den sången:-)
    Älskar texten "För kärleken emellan dig och mig"

    Kram S

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig "kula"! :)

    SvaraRadera
  15. Jag bar en s.k. bola mer eller mindre varje dag från ca vecka 20 och fram tills det att vår lille pojke föddes. Jag märkte inget större intresse för pinglandet när han var i magen och inga störra reaktioner efter det att han fötts heller. Han har mer varit intresserad av att försöka dra i halsbandet (liksaså mitt hår, näsa, öron... etc) Men vill du prova så varför inte? Det kanske ger mer uppenbara resultat för dig och din gosse. Om inget annat så är det ju ett fint smycke :)

    SvaraRadera
  16. Vi provade aldrig speldosa, däremot sjöng min man samma sång för magen varje kväll, men ärligt talat vet jag inte om det var något speciellt med det - att hon skulle känna igen det när hon väl kom till världen. Detsamma med bolan som jag ständigt bar (tyckte mest den var fin).

    Men, det viktiga för oss var nog att det var fina stunder på något sätt. Något som gjorde det än mer speciellt. Och det var viktigt.

    Glömde bort allt med sången under en period, men nu är den perfekt att sjunga vid varje tandborstning... ;)

    Kramar!

    SvaraRadera
  17. Jag har en bola som du kan få om du vill? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mejla mig på langtantillbarn@gmail.com så kan vi säkert komma överens.

      Radera
  18. Anna-Vera reagerade också på speldosor :) Jag hade aldrig en bola men jag sjöng samma visor flera gånger varje dag. Det mörktes väldigt tydligt att hon kände igen dem när jag sjöng för henne när hon var nyfödd. Du kanske kan sjunga en av dina favoritvisor för honom?
    Kramar <3!

    SvaraRadera