tisdag 17 juli 2012

Nu ska här sys!

Har idag varit på Ohlssons tyger i Linköping. Oj, vad många fina trikåtyger för barnkläder de hade. Jag hade bestämt mig att köpa två olika tyger plus muddväv. Det var sååå svårt att välja vilka tyger jag skulle köpa. Till slut blev det ett tyg med flodhästar  och ett med svampar.

Har hittat ett omlottbodymönster på nätet som jag tänker att jag ska försöka mig på. Får se hur det går...

10 kommentarer:

  1. Jätte fina! Har själv sytt mycket barnkläder, länge sedan nu men iaf. Vart ligger denna butik?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag handlade i Linköping men gå in på hemsidan och längst ner på sidan finns en länk med deras butiker. Den har även webshop.

      Radera
    2. Det ska jag göra. Tänkte mest adress i Lkpng då jag åker dit ganska mycket och hälsar på syster min som oxå e galen i tyg.

      Radera
    3. I Linköping ligger affären på St Larsgatan 30.

      Radera
  2. Kolla jofotex i Söderköping underbar personal, bra priser och stort utbud :-€

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där har jag varit för ungefär 100 år sedan :-) med min mamma. Jobbar ju i den staden så då får jag passa på efter jobbet någon dag.

      Radera
    2. Ja ha gör du. Jag är uppväxt där och bor i närheten. Man kan kolla nätet oxå:-) men det är mysigt att gå dit och liksom känna och ta på tygerna tycker jag. Jag kan inte sy klädet men sydde mycket mjukdjur när jag väntade första,.

      Radera
  3. sv: Just nu är det ganska svårt.. skulle försöka igen idag så M skulle få höra och då fanns inget att höra igen så jag hade nog mest tur igår men det bllir väl lättare med tiden men då kommer man ju känna sparkarna istället men det kan ju vara kul att lyssna ändå.
    jag hade inte köpt en ny doppler utan jag fick tag på den här begagnad för en struntsumma.

    SvaraRadera
  4. Hej! Syr du med overlock eller sicksack? Har aldrig vågat mig på mjuka tyger men blir sugen nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder sömmen som på min maksin (har en "vanlig" symaskin) kallas "sy ihop och överkasta". Alltså att den syr raksöm och en typ av sicksack samtidigt och den tycker jag fungerar bra i mjuka, elastiska tyger.

      Radera